Getty Images
Lekker voor de vrijdagavond: erwtensoep met makreel. Dit recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Smakelijk weekend!
Ingrediënten
- 1 ui
- Stukje knolselderij (ca. 150 gram)
- 1 worteltje
- Mespunt kerrie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 kleine aardappel
- 3 dl groentebouillon
- 300 gram diepvries doperwten
- 150 gram gestoomde makreel
- 3 takjes bladselderij
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.
- Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.
- Schil de aardappelen snijd hem in blokjes.
- Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
- Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.
- Garneer met wat bladselderij.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon |
||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 465 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 5 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum