Getty Images
Vrijdagavond staat er kantonese rijst met garnalen op het menu. Dit visgerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met sperzieboontjes.
Ingrediënten
- 150-175 gram zilvervliesrijst
- 4 bosuitjes
- ½ rode peper
- 100 gram (kastanje)champignons
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 kleine blikje doperwten
- 2 eetlepel olie
- 150 (noorse) garnalen
- ± 2 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Kook de rijst gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Laat de doperwten uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de uienringetjes kort.
- Voeg de klein gesneden peper, champignons, bamboescheuten, doperwten en garnalen toe en roerbak dit enkele minuten.
- Voeg sojasaus en de gare rijst toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Warm het gerecht goed door en maak het eventueel op smaak met wat sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 570 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 30 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum