Vrijdag: Kip met honing en citroen

Een zoetzure verleiding op deze vrijdagavond. Dit recept is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperziebonen.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tijm
  • 2 kippenbouten
  • 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
  3. Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Roer het citroensap, de honing, de tijm, peper en een beetje zout door de margarine.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
  6. Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
  7. Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
  8. Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
  9. Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 630 kcal 680 kcal
Eiwit 50 gram 55 gram
Koolhydraten 55 gram 60 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet 7 gram 7 gram
Vezels 4 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum