Een zoetzure verleiding op deze vrijdagavond. Dit recept is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperziebonen.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel tijm
- 2 kippenbouten
- 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
- Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer het citroensap, de honing, de tijm, peper en een beetje zout door de margarine.
- Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
- Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
- Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
- Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
- Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 630 kcal | 680 kcal |
Eiwit | 50 gram | 55 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 60 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram |
Vezels | 4 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum