Vrijdag: kruidige couscous

Getty Images

Een heerlijk gerecht om uw weekend mee te beginnen: kruidige couscous. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 minuten. Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Ingrediënten

  • 3½ dl bouillon
  • 200 gram snelkokende couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon over.
  3. Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  5. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
  7. Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  8. Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.

Menusuggestie

Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Hiervoor heb je nodig...

  • Marokkaanse gehaktkoekjes
  • 350 gram spitskool
Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  485 kcal
 700 kcal
Eiwit
  15 gram
 30 gram
Koolhydraten
  70 gram
 75 gram
Vet
  15 gram
 30 gram
Verzadigd vet
  2 gram
 7 gram
Vezels
  6 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum