Getty Images
Een heerlijk begin van de weekend: kruidige pilav met tofu. Het bereiden van dit gerecht duurt 30 minuten en het menu is geschikt voor twee personen. Lekker met geroerbakte paksoi.
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel speculaaskruiden
- ½ l groentebouillon
- 150 gram tofu
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de zilvervliesrijst, de pijnboompitten en wat peper erbij en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg de tomatenpuree, de specerijen, de bouillon en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst.
- Warm het geheel goed door. De pilavrijst moet niet te droog zijn.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte paksoi.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram paksoi
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 535 kcal | 610 kcal | |||
Eiwit | 20 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 75 gram | 80 gram | |||
Vet | 15 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram | |||
Vezels | 5 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum