Getty Images
Begin het weekend met deze heerlijke linzen met geroerbakte groente. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en staat binnen 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 200 gram linzen
- 1 rode peper
- 300 gram spruitjes
- 1 eetlepel olie
- 4 takjes koriander
- Citroensap
- 1 eetlepel cashewnoten
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortel in halve plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
- Was de linzen.
- Breng de linzen in ruim water met wat wortel, bleekselderij en ui aan de kook. Kook de linzen in ca. 30 minuten gaar.
- Was de rode peper en snijd hem in de lengte door.
- Verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de rest van de ui, de spruitjes en de bleekselderij een paar minuten.
- Voeg de rest van de wortel en de rode peper toe en roerbak de groente verder gaar.
- Maak de groente op smaak met wat zout, wat citroensap en de klein gesneden koriander.
- Hak de cashewnoten grof.
- Laat de linzen uitlekken en schep de groente er op.
- Strooi de noten er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 465 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 45 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum