Vrijdag: linzen met geroerbakte groente

Getty Images

Begin het weekend met deze heerlijke linzen met geroerbakte groente. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en staat binnen 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 200 gram linzen
  • 1 rode peper
  • 300 gram spruitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes koriander
  • Citroensap
  • 1 eetlepel cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortel in halve plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
  3. Was de linzen.
  4. Breng de linzen in ruim water met wat wortel, bleekselderij en ui aan de kook. Kook de linzen in ca. 30 minuten gaar.
  5. Was de rode peper en snijd hem in de lengte door.
  6. Verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  7. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  8. Verwarm de olie en roerbak hierin de rest van de ui, de spruitjes en de bleekselderij een paar minuten.
  9. Voeg de rest van de wortel en de rode peper toe en roerbak de groente verder gaar.
  10. Maak de groente op smaak met wat zout, wat citroensap en de klein gesneden koriander.
  11. Hak de cashewnoten grof.
  12. Laat de linzen uitlekken en schep de groente er op.
  13. Strooi de noten er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 465 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 25 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum