Getty Images
Een lekker vegetarisch hoofdgerecht staat er vanavond op het menu: linzenburgers met kruidige wortelsalade. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met volkoren bolletjes.
Ingrediënten
- 100 gram rode linzen
- 2½ dl groentebouillon (van ½ tablet)
- 1-2 winterwortels (± 400 gram)
- 2 bosuitjes
- Stukje spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- Gemalen koriander (ketoembar)
- Sinaasappelsap
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels paneermeel
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
- Maak de rest van de wortel schoon en rasp ze grof.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Houd een lepel bosui achter. Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn.
- Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak het mengsel op smaak met peper en koriander.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door paneermeel.
- Bak de linzenburgers in de margarine in 10 minuten bruin.
- Geef er de wortelsalade bij.
Menusuggestie
Lekker met volkoren bolletjes.Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkorenbolletjes
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 355 kcal | 590 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 35 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum