Vrijdag: linzenburgers met kruidige wortelsalade

Getty Images

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht staat er vanavond op het menu: linzenburgers met kruidige wortelsalade. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met volkoren bolletjes.

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzen
  • 2½ dl groentebouillon (van ½ tablet)
  • 1-2 winterwortels (± 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • Stukje spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • Gemalen koriander (ketoembar)
  • Sinaasappelsap
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de linzen. Kook de linzen in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
  3. Maak de rest van de wortel schoon en rasp ze grof.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Snijd het stukje peper fijn.
  6. Houd een lepel bosui achter. Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap.
  7. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Giet eventueel de linzen af. Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn.
  9. Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
  10. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  11. Maak het mengsel op smaak met peper en koriander.
  12. Vorm er 4 schijven van en wentel ze door paneermeel.
  13. Bak de linzenburgers in de margarine in 10 minuten bruin.
  14. Geef er de wortelsalade bij.

Menusuggestie

Lekker met volkoren bolletjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkorenbolletjes
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 355 kcal  590 kcal
Eiwit 15 gram  25 gram
Koolhydraten 35 gram  70 gram
Vet 15 gram  15 gram
Verzadigd vet 2 gram  2 gram
Vezels 10 gram  20 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum