Getty Images
Lekker makkelijk: mie met chiligarnalen. Dit gerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries)
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 150-200 gram mie
- 1 ui
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olie
- Sojasaus
- Vissaus
Bereiding
- Maak de knoflook en de peper schoon.
- Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
- Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
- Roerbak de champignons kort mee.
- Voeg de uitgelekte mie toe en maak het geheel op smaak met een beetje sojasaus.
- Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar.
- Meng er een beetje vissaus door en schep de garnalen op de mie.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 580 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum