Getty Images
Deze pittige bonenburgers op een broodje zijn echte smaakbommetjes. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met wortelsalade.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 gram)
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 klein ei
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 halve walnoten
- Sambal
- 4 volkorenbroodjes
Bereiding
- Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
- Laat de kidneybonen uitlekken.
- Snijd de korsten van het brood.
- Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Voeg op het laatst de walnoten toe.
- Maak de puree pittig op smaak met sambal en een beetje zout.
- Vorm er 4 schijven van.
- Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
- Eet de burgers op een volkorenbroodje.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 595 kcal | 775 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 70 gram | 105 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 25 gram | 35 gram |
Bron
- Voedingscentrum