Een heerlijk gerecht om het weekend mee te beginnen: de rijst met paprika en kidneybonen. Dit vegatarische hoofdgerecht staat binnen een half uurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 150 gram gerookte tofu
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 groentebouillontablet
- 2 stuks rode en gele paprika
- 1 klein blikje kidneybonen
Bereiding
1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
2. Snijd de tofu in blokjes en snijd de knoflook klein.
3. Fruit de bosui en de knoflook met wat peper in de olie.
4. Voeg de tofu en de rijst toe en schenk er 3-4.5 dl water bij met de bouillontablet.
5. Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.
6. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
7. Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
8. Laat de kidneybonen uitlekken en meng ze door de rijst.
9. Warm het geheel goed door.
Menusugesstie
Lekker met een frisse komkommersalade.
Voor deze frisse salade heb je nodig:
- 1/2 komkommer
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel azijn
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 580kcal | 600 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 85 gram | 85 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 10gram | 15gram |
- Voedingscentrum