Vrijdag: Runderreepjes met chimichurri

Dit recept voor runderreepjes met chimichurri is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperzieboontjes en gebakken rijst.

Ingrediënten

  • 6 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de peterselie.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
  3. Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, de knoflook, de rode peper, de oregano en de azijn tot een gladde puree.
  4. Verdun de puree met de olie.
  5. Maak de saus op smaak met een beetje zout.
  6. Bestrooi de runderreepjes met peper en een beetje zout.
  7. Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
  8. Geef de chimichurri er bij.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en gebakken rijst.

Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 215 kcal 500 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 2 gram 45 gram
Vet 15 gram 25 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 1 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum