Dit recept voor runderreepjes met chimichurri is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperzieboontjes en gebakken rijst.
Ingrediënten
- 6 takjes peterselie
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- ½ Spaanse peper
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 2 eetlepels olie
- 150 gram runderreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Was de peterselie.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
- Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, de knoflook, de rode peper, de oregano en de azijn tot een gladde puree.
- Verdun de puree met de olie.
- Maak de saus op smaak met een beetje zout.
- Bestrooi de runderreepjes met peper en een beetje zout.
- Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
- Geef de chimichurri er bij.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en gebakken rijst.Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 215 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 1 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum