Munt maakt het zomers.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten
- 1 kg tuinbonen
- ½ kropje krulandijvie of little gem
- 2 takjes munt
- 1 sjalot
- 4 plakjes rauwe ham
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 8-10 minuten.
- Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
- Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
- Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie, peper en een beetje zout.
- Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
- Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 stukjes karbonade
- 2 sauslepels jus
- 6 kleine aardappelen
- Extra informatie
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 240 kcal | 680 kcal |
Eiwit | 15 gram | 45 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 10 gram | 35 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 8 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum