Vrijdag: vegetarische burger met pittige saus

Getty Images

Een vegetarische vrijdag met deze overheerlijke vegetarische burger met pittige saus. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met andijvie en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 8 olijven zonder pit
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels mango chutney
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 vegetarische burgers

Bereiding

  1. Snijd de olijven klein.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
  4. Voeg de chutney en de olijven toe.
  5. Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de saus zacht pruttelen.
  6. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de burgers bruin.
  7. Geef de saus er bij.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 265 kcal 415 kcal
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 15 gram 40 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 3 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum