Getty Images
Een vegetarische vrijdag met deze overheerlijke vegetarische burger met pittige saus. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met andijvie en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 8 olijven zonder pit
- 1 sjalot
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels mango chutney
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 vegetarische burgers
Bereiding
- Snijd de olijven klein.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Voeg de chutney en de olijven toe.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de saus zacht pruttelen.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de burgers bruin.
- Geef de saus er bij.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 265 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum