Vrijdag: Witte bonen-wortelsoep

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke winterwortel (ca. 400 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2½ dl groentebouillon
  • 1 dunne prei
  • 1 potje of klein blik witte bonen

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook klein.
  • Snijd de wortel in plakken.
  • Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de olie goudgeel.
  • Voeg de plakken wortel en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  • Kook de groente in 10 minuten gaar.
  • Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Laat de witte bonen uitlekken.
  • Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie                   
280 kcal 465 kcal
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 35 gram 60 gram
Vet 7 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 20 gram 25 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum