Getty Images
Seizoensgroente op z'n best in deze overheerlijke wintersalade. Een uitermate geschikt gerecht voor een balansdag en nog lekkerder in combinatie met geroerbakte varkensschnitzelreepjes. En dat voor een gerecht dat binnen een kwartier af is. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- Stuk knolselderij
- 1 dunne winterwortel
- 2 gare rode bietjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 ansjovisfilets
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- Azijn
- Mespunt kaneel
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij, de wortel en de bietje in repen.
- Snijd het bosuitje in ringen.
- Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
- Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
- Warm de bietjes kort mee.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Voeg de stukjes ansjovis en de kappertjes bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten. Roer er het sinaasappelsap door.
- Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door. Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 280 kcal | 405 kcal |
Eiwit | 8 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 45 gram |
Vet | 6 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum