Het is volop zomer, dus heerlijk weer voor een gevulde salade. Erbij een frisse, koele witte wijn van de chardonnay-druif. wij hebben een selectie van 5 heerlijke exemplaren.
Details over de druivensoorten en gebied van herkomst van de wijn vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u daar de 5 heerlijke recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.
1. Fleur du Cap 2007
In het milde klimaat van Zuid-Afrika worden heerlijk rijke en boterige Chardonnays geboren, zoals deze, met een open geur, wat vanille, lekker vet en boter, de rijke stijl die je van deze druif verwacht. Heerlijk.
Oud, Reuchlin & Boelen, € 9,95
Recept: Salade met gerookte heilbot
2. Hardy's Nottage Hill 2006
In het warme Zuid-Australië worden de Chardonnays nog iets exotischer en rijke van karakter; de geur heeft aangenaam wit fruit en wat vanille, peer en perzik, in de smaak heeft hij een rijke stijl, met perzik en wat ananas, banaan, sappig en smaakvol.
Super de Boer, € 6,99
Recept: Salade met gerookte kip
3. Santa Rita, Gran Hacienda, 2007
Door de invloed van de Pacific hebben Chardonnays uit Chili vaak een aangename frisheid, hier in combinatie met bloemen, ananas en wit fruit, peer en perzik, een aangename smaak, mooi sappig en rond.
Noordman, € 6,65
Recept: Eiersalade met sojadressing
4. Argento 2007
Kwaliteit voor een heerlijke prijs, daar zijn ze heel goed in, daar aan de voet van de Andes; gewoonweg heerlijk wit, aangenaam open, met wit fruit, ananas en perzik, heerlijk exotisch, een vleugje vanille, levendig en fris; lekker ongecompliceerd genieten!
Gall & Gall, € 4,99
Recept: Gambasalade met een dressing van zongedroogde tomaten
5. Andes Peaks 2007
De Chilenen hebben ontdekt dat het heel dicht bij zee, in Casablanca Valley, nog iets frisser is, en dat komt de zuren in de wijn ten goede; in de geur vinden we hier peer en perzik, ook een vleugje vanille, de smaak is fris, ingetogen heel smakelijk; Chardonnay zoals hij moet zijn.
C1000, € 3,99
Recept: Salade met sliptong van de grill
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.