Getty Images
Wat de boer wél kent, zal die ook eten. Daarom pizza, maar dan net een beetje anders: met aardappelen in plaats van deeg. Dit verrukkelijke gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 tomaten uit blik
- 100 gram gerookte tofu
- 8 olijven
- 150 gram champignons
- 1 geroosterde paprika (pot)
- Olie
- Oregano
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Snijd de tomaten klein.
- Snijd de tofu in smalle reepjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de paprika in reepjes. Snijd de gare aardappelen in plakken.
- Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
- Verdeel de tomaten, de tofu, de olijven, de champignons en de paprika er over.
- Strooi er wat peper en oregano op.
- Verdeel de geraspte kaas er over.
- Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 495 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 50 gram | 55 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram |
Vezels | 7 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum