Getty Images
Een stoere pan eten: dat is dit overheerlijke hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram runderriblap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 glas bruin bier
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Tijm
- 1 raapje of een stuk koolraap
- 200 gram wortelen
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de knoflook mee.
- Giet het bier er bij en roer er de tomatenpuree en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 1 uur.
- Maak de groente schoon.
- Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
- Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
- Strooi er royaal klein geknipte peterselie over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 365 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 55 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 8 gram | 15 gram |