Woensdag: bief en bier

Getty Images

Een stoere pan eten: dat is dit overheerlijke hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram runderriblap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 glas bruin bier
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Tijm
  • 1 raapje of een stuk koolraap
  • 200 gram wortelen
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook mee.
  5. Giet het bier er bij en roer er de tomatenpuree en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 1 uur.
  6. Maak de groente schoon.
  7. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
  8. Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
  9. Strooi er royaal klein geknipte peterselie over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 365 kcal 560 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 20 gram 55 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 8 gram 15 gram
Auteur