Vandaag op het menu: Bretonse kost. Deze maaltijdsoep is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met bruin (stok)brood.
Ingrediënten
- 1 kleine prei
- 150 gram bospeen
- 100 gram peultjes
- 1 klein blikje maïs
- 2 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 (groente)bouillontablet
- 100 gram zalmfilet
- 75 gram gekookte mosselen
- 75 gram hollandse garnalen
- Provençaalse kruiden
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
- Laat de mais uitlekken.
- Verdun de gezeefde tomaten met 3 dl water en voeg de bouillontablet toe.
- Breng dit aan de kook en laat hierin de groente ca. 6 minuten koken.
- Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
- Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3-5 minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 420 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 60 gram | 65 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 40 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 1 gram | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum