Woensdag: Franse vissoep

Vandaag op het menu: Bretonse kost. Deze maaltijdsoep is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met bruin (stok)brood.

Ingrediënten

  • 1 kleine prei
  • 150 gram bospeen
  • 100 gram peultjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 (groente)bouillontablet
  • 100 gram zalmfilet
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 75 gram hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
  3. Laat de mais uitlekken.
  4. Verdun de gezeefde tomaten met 3 dl water en voeg de bouillontablet toe.
  5. Breng dit aan de kook en laat hierin de groente ca. 6 minuten koken.
  6. Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  7. Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3-5 minuten zacht koken.
  8. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 420 kcal 535 kcal
Eiwit 60 gram 65 gram
Koolhydraten 20 gram 40 gram
Vet 10 gram 10 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 1 gram 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum