Getty Images
Dit recept voor geroerbakte visreepjes met groente is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Geschikt voor de balansdag en lekker met mie.
Ingrediënten
- 1 prei
- 250 gram broccoli
- 1 rode peper
- 1 dl bouillon
- 200 tilapia of pangasiusfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels mosterd
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen en de broccoli in roosjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
- Kook de broccoli in de bouillon in een paar minuten beetgaar.
- Snijd de vis in smalle repen.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de vis aan alle kanten bruin. Bak de prei en de ringetjes peper even mee.
- Voeg de broccoli met de bouillon toe en maak het geheel op smaak met de honing, de mosterd en wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade met dille en mie.Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
dille
azijn
6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 210 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 50 gram |
Vet | 7 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 5 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum