Woensdag: Gevuld brood

Lekker brood gevuld met olijven, ham en doperwtjes.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 klein bruin vloerbrood
  • 6 olijven
  • 1 eetlepel zilveruitjes
  • 1 grote augurk
  • 100 gram achterham
  • 1 blikje doperwten
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 appel
  • 100 gram selderijsalade
  • 1 bosuitje 

Bereiding

  • Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  • Hak de olijven, de zilveruitjes en de augurk klein.
  • Snijd de ham in stukjes.
  • Laat de doperwtjes en de mais uitlekken.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes en meng ze direct door de selderijsalade tegen het verkleuren.
  • Was het bosuitje en snijd het in ringen.
  • Meng alles door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
  • Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 545 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum