Getty Images
Vlieg de wereld rond in eigen keuken met deze heerlijke Indiase garnalen. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.
Ingrediënten
- Stukje gember (2cm)
- 1 teentje knoflook
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- Snufje gemalen kruidnagel
- ½ eetlepel citroensap
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
- 2 sjalotjes
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
- Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
- Schep de garnalen er door en laat dit een half uur in de koelkast marineren.
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Was de koriander en snijd het kruid klein.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan.
- Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
- Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
- Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
- Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 200 kcal | 390 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum