Woensdag: Indiase garnalen

Getty Images

Vlieg de wereld rond in eigen keuken met deze heerlijke Indiase garnalen. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.

Ingrediënten

  • Stukje gember (2cm)
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
  3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
  4. Schep de garnalen er door en laat dit een half uur in de koelkast marineren.
  5. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  6. Was de koriander en snijd het kruid klein.
  7. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
  8. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
  9. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
  10. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
  11. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 200 kcal 390 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 3 gram 30 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum