Getty Images
Een overheerlijke aardappelschotel op deze woensdagavond. Makkelijk en lekker. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 eetlepels bloem
- 2½ dl bouillon (van ½ bouillontablet)
- 100 gram ham
- 2-3 tomaten
- 1 klein blikje artisjokhartjes
- Italiaanse kruiden
- 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Bak de champignons kort mee.
- Roer de bloem met wat van de bouillon tot een glad papje.
- Giet de bouillon bij de champignons en roer het bloempapje er door.
- Breng dit onder af en toe roeren aan de kook en laat de saus binden.
- Kook de saus nog een paar minuten.
- Snijd de ham in blokjes en roer ze door de champignonsaus.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Snijd de artisjokhartjes in stukjes en meng ze door de tomaten.
- Voeg wat Italiaanse kruiden toe.
- Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en schenk de helft van de saus er op.
- Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
- Verdeel het tomatenmengsel er over en schenk de rest van de saus er op.
- Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de saus.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 495 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 80 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram |
Vezels | 9 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum