Woensdag: kabeljauw in chilisaus

Getty Images

Proef deze verrukkelijke kabeljauw in chilisaus. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Het is perfect te combineren met doperwtjes met maïs en zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw of andere visfilet
  • Bloem
  • 2 eetlepels olie, alle soorten
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper of spaanse peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • ½ dl kokosmelk

Bereiding

  1. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wentel de vis door de bloem.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes.
  5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  8. Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook.
  9. Laat de saus 10 minuten koken.
  10. Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus.
  11. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 320 kcal 655 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 8 gram 70 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 10 gram 10 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum