Getty Images
Proef deze verrukkelijke kabeljauw in chilisaus. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Het is perfect te combineren met doperwtjes met maïs en zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- 200 gram kabeljauw of andere visfilet
- Bloem
- 2 eetlepels olie, alle soorten
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper of spaanse peper
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 dl bouillon (van tablet)
- ½ dl kokosmelk
Bereiding
- Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wentel de vis door de bloem.
- Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook.
- Laat de saus 10 minuten koken.
- Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus.
- Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 320 kcal | 655 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 70 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 10 gram | 10 gram |
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum