Woensdag: Krieltjessalade met gerookte forel

Dit recept voor krieltjessalade met gerookte forel is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker makkelijk, want het is een eenpansgerecht en bovendien ideaal voor je balansdag.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 400 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 250 gram sperziebonen
  • citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 200 gram gerookte forelfilet

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
  5. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
  8. Verdeel de forelfilet in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 380 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 40 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum