Dit recept voor krieltjessalade met gerookte forel is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker makkelijk, want het is een eenpansgerecht en bovendien ideaal voor je balansdag.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 400 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
- 250 gram sperziebonen
- citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel olie
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bosuitje
- 200 gram gerookte forelfilet
Bereiding
- Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
- Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
- Verdeel de forelfilet in stukjes.
- Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 380 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum