Getty Images
Paneren kun je zelf met deze overheerlijke kip. Dit gerecht kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bietensalade, mandarijnendressing en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 4 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- 5 eetlepels cornflakes
- 2 eetlepels halfvolle melk
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers een halve citroen uit.
- Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en een beetje zout.
- Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
- Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Druk de cornflakes wat kapot.
- Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes.
- Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 170 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 45 gram |
Vet | 2 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum