Woensdag: krokante kip

Getty Images

Paneren kun je zelf met deze overheerlijke kip. Dit gerecht kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bietensalade, mandarijnendressing en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 5 eetlepels cornflakes
  • 2 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
  2. Pers een halve citroen uit.
  3. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en een beetje zout.
  4. Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
  5. Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  6. Warm de oven voor op 180° C.
  7. Druk de cornflakes wat kapot.
  8. Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes.
  9. Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 170 kcal 410 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 45 gram
Vet 2 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 1 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum