Woensdag: Macaronischotel met ham

De ham maakt het licht.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 175-200 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 50 gram rauwe ham (dikke plak)
  • 50 gram achterham (dikke plak)
  • 3 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
  • Kook de macaroni in ruim water gaar.
  • Fruit de ui in de olie glazig.
  • Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en de ketchup.
  • Stoof de groente in 10 minuten gaar.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Meng de ham en de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
  • Geef er de geraspte kaas bij.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 495 kcal  
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 55 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 15 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum