De ham maakt het licht.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 venkel
- 1 courgette
- 175-200 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel provençaalse kruiden
- Paprikapoeder
- 2 eetlepel tomatenketchup
- 50 gram rauwe ham (dikke plak)
- 50 gram achterham (dikke plak)
- 3 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
- Kook de macaroni in ruim water gaar.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en de ketchup.
- Stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Snijd de ham in blokjes.
- Meng de ham en de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
- Geef er de geraspte kaas bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 495 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum