Door grillen gezonder.
Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
6 takjes koriander
150 gram mager rundergehakt
Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
Mespunt gemalen komijn (djinten)
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 opscheplepels couscous
4 takjes peterselie
1 mespunt kaneel
4 takjes koriander
1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon
Ingrediënten
½ ui6 takjes koriander
150 gram mager rundergehakt
Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
Mespunt gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Rasp het stuk ui fijn.
- Maak de koriander schoon en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de gemalen koriander, de komijn, peper en een beetje zout.
- Vorm er 4 platte schijven van.
- Verwarm een grillpan of contactgrill.
- Rooster hierin de gehaktkoekjes in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en couscous met kruiden.Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 opscheplepels couscous
4 takjes peterselie
1 mespunt kaneel
4 takjes koriander
1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 175 kcal | 475 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 1 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum