Getty Images
Voor de woensdagavond staat er mie met varkensvlees, broccoli en pinda op het menu. Dit eenpansgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Eet smakelijk.
Ingrediënten
- 150-200 gram mie
- 400 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Hak de pinda’s grof.
- Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
- Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
- Laat de mie goed uitlekken.
- Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
- Maak het gerecht op smaak met de ketjap en wat vissaus en strooi de gehakte pinda’s er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 600 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 80 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum