Woensdag: pasta marinara

Getty Images

Een lekker voorgerecht voor de woensdagavond: pasta marinara. Dit gerecht is geschikt voor twee personen. Binnen 15 tot 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 100 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
  • 50 gram garnalen
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de knoflook klein.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat, peper en een beetje zout toe.
  5. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
  6. Kook intussen de pasta in ruim water gaar.
  7. Laat de pasta uitlekken.
  8. Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met kleingesneden basilicum.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 340 kcal  
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 35 gram  
Vet 8 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 7 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum