Getty Images
Een lekker voorgerecht voor de woensdagavond: pasta marinara. Dit gerecht is geschikt voor twee personen. Binnen 15 tot 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- 100 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
- 50 gram garnalen
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de knoflook klein.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat, peper en een beetje zout toe.
- Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
- Kook intussen de pasta in ruim water gaar.
- Laat de pasta uitlekken.
- Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roergebakken reepjes biefstuk, sperziebonensalade en stokbrood.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 340 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum