Woensdag: ravioli met spinazie en rauwe ham

Getty Images

Maak het uzelf makkelijk met deze verrukkelijke Italiaanse ravioli. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 750 gram spinazie of 400 gram diepvries spinazie
  • 150 gram rauwe ham
  • 4 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • 1 pak koelverse ravioli (250 gram)

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Houd hiervan de helft apart.
  4. Voeg de spinazie aan de andere helft toe en smoor de groente gaar of laat de spinazie ontdooien.
  5. Snijd de rauwe ham in reepjes.
  6. Meng de ham door de spinazie en maak het op smaak met cayennepeper, een beetje zout en de sherry.
  7. Kook de ravioli gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Schep de rest van de gefruite ui met knoflook door de ravioli.
  9. Verdeel de ravioli en de spinazie over 2 borden.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 490 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 25 gram
Vet 25 gram
Verzadigd vet 7 gram
Vezels 5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum