Getty Images
Maak het uzelf makkelijk met deze verrukkelijke Italiaanse ravioli. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 750 gram spinazie of 400 gram diepvries spinazie
- 150 gram rauwe ham
- 4 eetlepels droge sherry of witte wijn
- 1 pak koelverse ravioli (250 gram)
Bereiding
- Maak de uien en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Houd hiervan de helft apart.
- Voeg de spinazie aan de andere helft toe en smoor de groente gaar of laat de spinazie ontdooien.
- Snijd de rauwe ham in reepjes.
- Meng de ham door de spinazie en maak het op smaak met cayennepeper, een beetje zout en de sherry.
- Kook de ravioli gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schep de rest van de gefruite ui met knoflook door de ravioli.
- Verdeel de ravioli en de spinazie over 2 borden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 490 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 25 gram |
Verzadigd vet | 7 gram |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum