Getty Images
Een friszuur spinaziesalade staat vandaag op het menu, met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Heerlijk met varkensfilet en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 bosuitje
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 sneetje witbrood
- 200 gram spinazie
- 1 blikje doperwtjes
Bereiding
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Halveer het ei en neem de dooier er uit.
- Hak het eiwit fijn.
- Wrijf de dooier door een zeef.
- Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie, peper en een beetje zout een sausje.
- Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in.
- Snijd het brood in blokjes.
- Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Laat de doperwtjes uitlekken.
- Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
- Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 170 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 8 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 4 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum