Laat de herfststormen maar komen
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500-600 gram groene kool
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels mosterd
- 2 rundersaucijsjes
- 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de groene kool toe met een scheutje water en de mosterd.
- Laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
- Knip of snijd de worstjes in stukjes.
- Bak de worstjes in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, weinig zout en wat nootmuskaat een puree.
- Schep er de gare kool door.
- Schep de stukjes worst op de stamppot.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 610 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 65 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum