Getty Images
Vandaag op het menu: Tagliatelle met kip en prei in een heerlijke romige champignonsaus. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten.
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 dl bouillon
- ½ dl droge witte wijn
- 400 gram dunne preien
- 100 gram champignons
- 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
- ½ dl kookroom light
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
- Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
- Giet de tagliatelle af en meng de saus met kip en prei er door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Eiwit | 40 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum