Dit recept voor een zomerse linzensalade is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Voedzaam, geschikt voor de balansdag en lekker!
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels pesto
- 1 eetlepel azijn
- 2 bosuitjes
- 1 gele paprika
- Stukje komkommer
- 1 bos radijs
Bereiding
- Was de linzen.
- Kook de linzen in ruim water in ca. 35 minuten gaar.
- Laat de linzen uitlekken en afkoelen.
- Maak de tomaten en de rode paprika schoon.
- Snijd de tomaten en de paprika in stukken.
- Pureer de tomaten met de rode paprika, de pesto en de azijn met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen, de gele paprika in repen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
- Meng de saus en de groente door de linzen.
- Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn, peper en een beetje zout.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
Energie | 395 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum