Verfrissing voor de hete zomerdag.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 100 gram blauwe of bosbessen
- 1 banaan
- 4 eetlepels (bulgaarse) yoghurt
- 1 dl halfvolle melk
- Citroensap
- Gemalen kaneel of kardemom
Bereiding
- Was de bessen en houd een paar achter voor garnering.
- Mix de rest van de bessen met de banaan, de yoghurt en de melk in de keukenmachine of met een blender tot een gladde drank.
- Maak op smaak met wat citroensap.
- Verdeel het over 2 glazen en garneer met de achtergehouden bessen en stuif er wat kaneel- of kardemompoeder over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 130 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum