Getty Images
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (2 cm)
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel chilisaus (flesje)
- 1 eetlepel sherry
- 1 theelepel citroensap
- 200 gram kipfilet
Bereiding
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Maak een marinade van de ketjap, de chilisaus, de sherry, het citroensap en de geraspte gemberwortel.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer de marinade er door.
- Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur in staan.
- Zet houten satéprikkers 15 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill.
- Warm de grill, barbecue of een grillpan voor.
- Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers.
- Grill de kip in 5-8 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 210 kcal | 470 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 45 gram |
Vet | 4 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 0 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum