Vandaag op het menu: kip op stok en kiwi met gembersiroop. Beide gerechten hebben een bereidingstijd van 15 minuten.
Kip op stok
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 2 stuks bosuitjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels tandoorikruiden
- 4 eetlepels slasaus (25% olie)
- 1 volkoren stokbrood
- Slabladen
- Stukje komkommer
- 1 tomaat
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
- Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
- Bestrijk de stukken dun met slasaus.
- Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
- Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de slasaus er door.
- Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
4 tomaten
8 sprieten bieslook
azijn
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 605 kcal | 635 kcal | ||
Eiwit | 35 gram | 35 gram | ||
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram | ||
Vet | 20 gram | 20 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | ||
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Kiwi met gembersiroop
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- ½ limoen
- 2 eetlepels suiker
- 3 kiwi's
- 1 bolletje gember op siroop
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
- Pers de halve limoen uit.
- Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen.
- Laat de siroop afkoelen.
- Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
- Snijd het bolletje gember klein.
- Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
- Garneer met een limoenschilletje.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip op stok en een tomatensalade.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 150 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum