Zaterdag: kip op stok, kiwi met gembersiroop

Vandaag op het menu: kip op stok en kiwi met gembersiroop. Beide gerechten hebben een bereidingstijd van 15 minuten.

Kip op stok

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Ingrediënten

  • 2 stuks bosuitjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels tandoorikruiden
  • 4 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 1 volkoren stokbrood
  • Slabladen
  • Stukje komkommer
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
  4. Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
  5. Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
  6. Bestrijk de stukken dun met slasaus.
  7. Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
  8. Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de slasaus er door.
  9. Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...

    4 tomaten
    8 sprieten bieslook
    azijn

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
  605 kcal
 635 kcal
Eiwit
 35 gram
 35 gram
Koolhydraten
 65 gram
 70 gram
Vet
 20 gram
 20 gram
Verzadigd vet
 3 gram
 3 gram
Vezels
 15 gram
 15 gram


Kiwi met gembersiroop

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 kiwi's
  • 1 bolletje gember op siroop 

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
  3. Pers de halve limoen uit.
  4. Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen.
  5. Laat de siroop afkoelen.
  6. Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
  7. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
  8. Snijd het bolletje gember klein.
  9. Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
  10. Garneer met een limoenschilletje.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip op stok en een tomatensalade.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 150 kcal
Eiwit
 1 gram
Koolhydraten
 30 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum