Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht voor de zaterdagavond; lasagne. En als dessert een lekkere herfstcoupe. Dit menu is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!
Lasagne
Ingrediënten- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundertartaar
- 200 gram roerbakgroente
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Oregano
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eetlepels bloem
- 3 dl groentebouillon
- Ca. 100 gram lasagnevellen
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 100 gram cottage cheese
- Maak de ui en de knoflook schoon snijd dit klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de tartaar mee gaar en rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper, weinig zout en oregano.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Verwarm de margarine.
- Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
- Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
- Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
- Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
- Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
- Meng de geraspte kaas met de cottage cheese en verdeel dit over de saus.
- Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 655 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 8 gram | |
Vezels | 6 gram |
Herfstcoupe
Ingrediënten- 1 rijpe peer
- 50 gram druiven
- 1 kiwi (alle soorten mogelijk)
- 3 pruimen
- Citroensap
- Witte basterdsuiker
- 1 eetlepel (sinaasappel)likeur
Bereiding
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
- Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
- Schil de kiwi, snijd hem in plakjes en halveer ze.
- Was de pruimen en snijd ze in stukjes.
- Meng het fruit met elkaar en voeg naar smaak wat citroensap en basterdduiker toe.
- Verdeel het fruit over 2 coupes en druppel de likeur er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lasagne.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 140 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum