Zaterdag: Maïskolf met citroenboter

Barbecueën op z'n best.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • 40 gram halfvolle boter
  • ½ citroen
  • 4 sprieten bieslook

Bereiding

  • Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Kook hierin de maïs in 12-14 minuten gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
  • Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
  • Roer de boter zacht.
  • Rasp wat van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen uit.
  • Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  • Meng geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper door de boter.
  • Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
  • Geef de citroenboter bij de maïs.

Menusuggestie

Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.

Hiervoor heb je nodig...
  • Visspiesen met mangomosterd
  • 3 tomaten
  • bieslook
  • azijn
  • ½ volkorenstokbrood
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 125 kcal 490 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 2 gram 40 gram
Koolhydraten 9 gram 50 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 2 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum