Barbecueën op z'n best.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten
- 2 maïskolven
- 40 gram halfvolle boter
- ½ citroen
- 4 sprieten bieslook
Bereiding
- Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kook hierin de maïs in 12-14 minuten gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
- Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
- Roer de boter zacht.
- Rasp wat van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen uit.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Meng geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper door de boter.
- Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
- Geef de citroenboter bij de maïs.
Menusuggestie
Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.Hiervoor heb je nodig...
- Visspiesen met mangomosterd
- 3 tomaten
- bieslook
- azijn
- ½ volkorenstokbrood
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 125 kcal | 490 kcal |
Eiwit | 2 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 50 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 2 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum