Zaterdag: Mosselsoep met linzen en kokos en gepocheerde perziken

Getty Images

Voor het weekend staat er mosselsoep met linzen en kokos op het menu. Gepocheerde perziken volgen als dessert. Geniet ervan!

Mosselsoep met linzen en kokos

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram bruine linzen
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 gram prei
  • 1 winterwortel
  • 200 gram gekookte mosselen
  • 3/4 dl kokosmelk
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Snijd het stukje peper fijn.
  3. Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
  4. Was de linzen.
  5. Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
  6. Kook de linzen in 20-30 minuten bijna gaar.
  7. Maak de prei en de wortel schoon.
  8. Snijd de prei in ringen.
  9. Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
  10. Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
  11. Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
  12. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  13. Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.

Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie485 kcal
Eiwit30 gram
Koolhydraten40 gram
Vet20 gram
Verzadigd vet8 gram
Vezels15 gram

Gepocheerde perziken

Ingrediënten
  • 2 grote perziken
  • ½ vanillestokje
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels suiker
Bereiding
  1. Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  4. Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en 1 dl water aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht worden.
  5. Neem de perziken uit het vocht.
  6. Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
  7. Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
  8. Schenk het over de perzikhelften.
  9. Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mosselsoep met linzen en kokos.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie140 kcal
Eiwit1 gram
Koolhydraten25 gram
Vet0 gram
Verzadigd vet0 gram
Vezels2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum