Getty Images
Voor het weekend staat er mosselsoep met linzen en kokos op het menu. Gepocheerde perziken volgen als dessert. Geniet ervan!
Mosselsoep met linzen en kokos
Ingrediënten- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram bruine linzen
- 4 dl groentebouillon
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 200 gram gekookte mosselen
- 3/4 dl kokosmelk
- 1 limoen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
- Was de linzen.
- Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in 20-30 minuten bijna gaar.
- Maak de prei en de wortel schoon.
- Snijd de prei in ringen.
- Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
- Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 485 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 8 gram | |
Vezels | 15 gram |
Gepocheerde perziken
Ingrediënten- 2 grote perziken
- ½ vanillestokje
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels suiker
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en 1 dl water aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht worden.
- Neem de perziken uit het vocht.
- Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
- Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
- Schenk het over de perzikhelften.
- Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Lekker met als hoofdgerecht mosselsoep met linzen en kokos.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 140 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum