Zaterdag nagerecht: Rødrød med fløde

Menu met Deens vruchtentoetje.

Nagerecht voor 2 personen, 30+ minuten bereidingstijd.

Ingrediënten
300 gram rood fruit, bijv. aardbeien, rode bessen, bramen
Suiker
½ dl bessensap
1 eetlepel aardappelmeel
½ dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
   
Bereiding

  1. Maak het fruit schoon en strooi er eventueel wat suiker over.
  2. Breng het bessensap aan de kook.
  3. Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje en bind hiermee het bessensap.
  4. Roer het fruit er door en breng dit aan de kook.
  5. Laat de vruchten afkoelen.
  6. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  7. Verdeel het fruit over 2 coupes en geef de room er bij.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham en quinoa met lentegroen.
 

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 175 kcal  
Eiwit 2 gram  
Koolhydraten 20 gram  
Vet 9 gram  
Verzadigd vet 5 gram  
Vezels 2 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum