Menu met Deens vruchtentoetje.
Nagerecht voor 2 personen, 30+ minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
300 gram rood fruit, bijv. aardbeien, rode bessen, bramen
Suiker
½ dl bessensap
1 eetlepel aardappelmeel
½ dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
- Maak het fruit schoon en strooi er eventueel wat suiker over.
- Breng het bessensap aan de kook.
- Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje en bind hiermee het bessensap.
- Roer het fruit er door en breng dit aan de kook.
- Laat de vruchten afkoelen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Verdeel het fruit over 2 coupes en geef de room er bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham en quinoa met lentegroen.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 175 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 5 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum