Vandaag maken we in drie gangen een rondje om de wereld. We beginnen met roggenbrood, cottage cheese en noten. Vervolgens als hoofdgerecht Russiche borsjt. We sluiten af met ananas-kokostrifle.
Roggebrood met cottage cheese en noten
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- Stukje komkommer
- 4 halve walnoten
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- Mespunt sambal of harissa
- 50 gram cottage cheese
- 2 sneetjes donker roggebrood
Bereiding
- Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
- Hak de walnoten klein.
- Meng de noten met wat komijn en sambal door de cottage cheese.
- Beleg het roggebrood met de komkommer en verdeel het kaasmengsel er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 215 kcal | |
Eiwit | 8 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 5 gram |
Borsjt
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Eenpansgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 500 gram gare rode bieten
- 3 kleine aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 4 dl groentebouillon
- Azijn
- 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
- 100 gram gebraden kipfilet.
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes.
- Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
- Rasp de overgebleven biet grof.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Roer de geraspte biet en de kipfilet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
- Garneer de soep met dille.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 280 kcal | 445 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 25 gram | 55 gram | ||
Vet | 8 gram | 10 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 9 gram | 15 gram |
Ananas-kokostrifle
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokos
- 1 kokosmakroon
- 1 klein blikje ananasstukjes op eigen sap
- 2 eetlepels ananas- of gemberjam
- 2 dl magere chocoladevla
Bereiding
- Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
- Breek de kokosmakroon in stukjes en verdeel ze over 2 hoge glazen.
- Laat de ananas uitlekken en houd 4 stukjes achter voor garnering.
- Schep in ieder glas een lepel jam en verdeel de ananas er over.
- Schenk de chocoladevla er op.
- Garneer met de achtergehouden ananas en de geroosterde kokos.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 295 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 50 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum