Getty Images
Vandaag op het menu: een overheerlijke salade van varkenshaasreepjes met venkel. Lekker met ovenfrites. Als dessert een lekkere koude koffie met koffielikeur en vanille-ijs. Eet smakelijk!
Salade met varkenshaasreepjes en venkel
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- Ca. 1 eetlepel honing
- Ca. 1 eetlepel mosterd
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 kleine varkenshaas
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
- Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
- Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
- Meng de dressing er door.
- Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
- Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 310 kcal | 605 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
__________________________________________________________
Café frais
Ingrediënten
- 1 dl sterke koude koffie
- 2 eetlepel koffielikeur
- 2 bolletjes vanille-ijs
- 1 eetlepel geraspte pure chocolade
Bereiding
- Klop de koude koffie met de likeur en het ijs in een keukenmachine of met een staafmixer schuimig.
- Verdeel dit over 2 hoge glazen en strooi er wat geraspte chocolade op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 205 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 20 gram |
Vet | 9 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum