Zaterdag: salade met varkenshaasreepjes en venkel en café frais

Getty Images

Vandaag op het menu: een overheerlijke salade van varkenshaasreepjes met venkel. Lekker met ovenfrites. Als dessert een lekkere koude koffie met koffielikeur en vanille-ijs. Eet smakelijk!

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • Ca. 1 eetlepel honing
  • Ca. 1 eetlepel mosterd
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
  2. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
  3. Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
  4. Meng de dressing er door.
  5. Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
  6. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  7. Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
  8. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 310 kcal 605 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 20 gram 65 gram
Vet 10 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 6 gram
Vezels 7 gram 10 gram
__________________________________________________________

Café frais

Ingrediënten

  • 1 dl sterke koude koffie
  • 2 eetlepel koffielikeur
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 1 eetlepel geraspte pure chocolade

Bereiding

  1. Klop de koude koffie met de likeur en het ijs in een keukenmachine of met een staafmixer schuimig.
  2. Verdeel dit over 2 hoge glazen en strooi er wat geraspte chocolade op.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 205 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 6 gram
Vezels 1 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum