Hoofgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 250 gram kerstomaatjes
- 10 olijven zonder pit
- 10 blaadjes basilicum
- 4 eetlepels rode pesto
- 50 gram gekookte ham
- 50 gram rauwe ham
- 150 gram volkoren schelpjes pasta
Bereiding
- Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de olijven klein. Knip de basilicum klein. Snijd de ham in dunne reepjes.
- Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe de pesto met 3 eetlepels water en de kerstomaatjes in een kleine pan. Laat de tomaatjes heet worden. Roer er de reepjes ham en de olijven door.
- Giet de pasta af en houd een paar lepels kookvocht over.
- Roer het kookvocht en de basilicum met de tomaatjes en pesto door de pasta.
Menusuggestie
Lekker met koolrabi.
Hiervoor heb je nodig...
1-2 koolrabi's
Voedingswaarde per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 570 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum