Zaterdag: schelpjespasta met ham en tomatenpesto

Hoofgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaatjes
  • 10 olijven zonder pit
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 50 gram gekookte ham
  • 50 gram rauwe ham
  • 150 gram volkoren schelpjes pasta

Bereiding

  • Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de olijven klein. Knip de basilicum klein. Snijd de ham in dunne reepjes.
  • Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe de pesto met 3 eetlepels water en de kerstomaatjes in een kleine pan. Laat de tomaatjes heet worden. Roer er de reepjes ham en de olijven door.
  • Giet de pasta af en houd een paar lepels kookvocht over.
  • Roer het kookvocht en de basilicum met de tomaatjes en pesto door de pasta.

Menusuggestie
Lekker met koolrabi.
Hiervoor heb je nodig...
1-2 koolrabi's

Voedingswaarde per persoon
 ReceptMenu
 Energie570 kcal
615 kcal
 Eiwit25 gram
30 gram
 Koolhydraten60 gram
65 gram
 Vet25 gram
25 gram
 Verzadigd vet
5 gram
5 gram
 Vezels5 gram
9 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum