Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht en dessert voor de zaterdagavond. We beginnen met Thaise mie en als dessert ananas met munt. Eet smakelijk en een fijn weekend!
Thaise mie
Ingrediënten
- 150-200 gram mie of mihoen
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels suiker
- 2 eetlepels vissaus
- ½ limoen
- 1 ui
- 1 paksoi
- 100 gram taugé
- 1½ eetlepel olie
- 4 eieren
Bereiding
- Kook de mie of mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de mie in een vergiet met koud water.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Snijd de helft van de peper in smalle ringen.
- Pureer de rest van de peper, de knoflook, de suiker, de vissaus en het sap van de halve limoen in een vijzel of met een blender tot een pasta.
- Voeg 2 eetlepels water toe.
- Maak de ui en de paksoi schoon en snijd dit klein.
- Was de taugé.
- Roerbak de groente in 1 eetlepel hete olie.
- Voeg de mie en de kruidenpasta toe en warm het geheel goed door.
- Meng er de taugé door en warm dit kort mee.
- Bak de eieren in een beetje olie.
- Leg de eieren op de mie.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 635 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 85 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 9 gram |
Ananas met munt
Ingrediënten
- ½ ananas
- 8 gram muntblaadjes
- ½ dl dikke halfvolle yoghurt
Bereiding
- Snijd de halve ananas in tweeën.
- Snijd het vruchtvlees uit de schil en verwijder de harde kern.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes en verdeel ze eventueel weer over de stukken schil.
- Leg dit op 2 bordjes.
- Knip de munt in reepjes en meng het door de yoghurt.
- Schep de yoghurt op de ananas.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Thaise mie.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 85 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum