In een half uur naar India.
Voorgerecht voor 2 personen snel te bereiden binnen 15 minuten.
Ingrediënten
Stukje ui
½ courgette
1 eetlepel olijfolie
2 dl groentebouillon (van tablet)
5 zwarte olijven zonder pit
½ eetlepel kappertjes
4 takjes peterselie
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de courgette toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de courgette in 5 minuten gaar.
- Hak de olijven met de kappertjes en de peterselie grof.
- Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Verwarm de soep weer en maak hem op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 2 kommen en schep het olijvenmengsel er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht naanbrood met eicurry en gemengde sla met wortel en radijs.Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
Energie | 70 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 3 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum