Deze zaterdag op het menu: Wraps met korianderchili en als nagerecht een fruitsalade met cranberries.
Wrap met korianderchili
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Vegetarisch
- Diversen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 klein blikje maïs
- 1 blik kidneybonen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 eetlepels reepjes jalapeñopepers (pot)
- 1 dl groentebouillon
- 3 bladen ijsbergsla
- ½ bosje koriander
- 4 meergranen tortilla wraps
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de paprika met het chilipoeder kort mee.
- Voeg de maïs, de kidneybonen, de reepjes jalapeñopepers en de blokjes tomaat toe en giet er de bouillon bij.
- Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle reepjes.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak het chilimengsel op smaak met de koriander, peper en een beetje zout en warm de reepjes ijsbergsla kort mee.
- Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 780 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 110 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 30 gram |
Fruitsalade met cranberries
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- ½ limoen
- ½ eetlepel vloeibare honing
- 1 appel met groene schil
- 1 mango
- 1 klein handje gedroogde cranberry's
Bereiding
- Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
- Rasp wat van de overgebleven schil. Pers de halve limoen uit.
- Meng het limoensap en de geraspte limoenschil met de honing .
- Was de appel en snijd hem in mooie blokjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng het fruit met de limoendressing.
- Verdeel het over 2 glazen coupes.
- Strooi er wat gedroogde cranberries over.
- Garneer met een reepje limoenschil.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum