Getty Images
Zomerse bonensoep
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 150 gram nasivlees (varkensvlees)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 250 gram soepgroente
- 1 pot tomatensaus
- 1 kleine pot witte bonen
- Basilicum
Bereiding
- Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak het vlees hierin. Strooi er peper en een beetje zout over.
- Bak de soepgroente kort mee.
- Voeg de courgette, de pot tomatensaus en 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
- Laat de bonen uitlekken en schep ze door de soep.
- Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper, wat zout en basilicum.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie | 380 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum