Zaterdag: Zomerse bonensoep

Getty Images

Zomerse bonensoep

Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 150 gram nasivlees (varkensvlees)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram soepgroente
  • 1 pot tomatensaus
  • 1 kleine pot witte bonen
  • Basilicum
    

Bereiding

  • Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
  • Verwarm de margarine en bak het vlees hierin. Strooi er peper en een beetje zout over.
  • Bak de soepgroente kort mee.
  • Voeg de courgette, de pot tomatensaus en 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  • Laat de bonen uitlekken en schep ze door de soep.
  • Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper, wat zout en basilicum.


Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie

 380 kcal

Eiwit 25 gram
Koolhydraten 30 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet
 3 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum