Dit heerlijke weekend menu zorgt voor een culinaire zaterdagavond. Geschikt voor 2 personen en ongeveer in een half uurtje op tafel. Fijn weekend!
Zuurkoolschotel
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine ui
- 3/4 eetlepel vloeibare margarine
- 1 appel
- laurierblad
- 1 glas droge witte wijn
- 2dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 150 gram casselerrib in dikke plakken (vleeswaar)
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3. Fruit de ui in de margarine glazig.
4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
5. Voeg de zuurkool toe met de appel, het laurierblad en de wijn. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
6. Warm de oven voor op 200 graden.
7. Maak van de aardappelen met hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
8. Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
9. Snijd de casselerrib in blokjes en schik ze op de zuurkool.
10. Dek dit af met de aardappelpuree.
11. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 500 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 15 gram |
Koffie-advocaatvla
Ingrediënten
- 1 zakje cappucinopoeder
- 2,5 dl magere chocoladevla
- 1/2 dl advocaat
- Stukje pure chocolade
Bereiding
1. Los het cappucinopoeder op in 2 eetlepels kokend water.
2. Roer dit door de chocoladevla en laat het afkoelen.
3. Verdeel de vla, afgewisseld met de advocaat over 2 glazen.
4. Eindig met een lepel advocaat en rasp er wat chocolade over.
Menusuggestie
Lekker met hals hoofdgerecht de zuurkoolschotel.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 200 kcal | |
Eiwit | 6 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 4 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 1 gram |
- Voedingscentrum